Jeśli chodzi o restauracje wegetariańskie Warszawa oferuje prawdziwą kulinarną przygodę bez grama mięsa. Kuchnia wegetariańska to nie tylko sałatki i kuskus z warzywami. Roślinożercy po dłuższym okresie bycia na wegetariańskiej diecie potrzebują odmiany i coraz to nowych, kulinarnych inspiracji. Jakie restauracje wegetariańskie Warszawa oferuje? Jakie dania są najbardziej popularne wśród roślinożerców? Oto kilka z nich:
Hummus z warzywami i pieczywem
Chyba nie ma wegetarianina, który odmówiłby dobrze przygotowanego hummusu w postaci idealnie gładkiej pasty z dodatkiem oliwy i bagietki. To danie cieszy się także popularnością jako dodatek do słupków świeżych warzyw.
Burgery bez mięsa
Mogą być stworzone z soczewicy, komosy ryżowej, pieczarek lub różnych rodzajów kaszy. Jedno jest pewne – to danie jest kochane wśród Warszawskich wegetarian i dodaje energii do pracy na cały dzień. Znajdziesz je niemal w każdej wegańskiej knajpce.
Nadziewane warzywa
W Warszawskich knajpkach znajdziesz także masę potraw bazujących na nadziewanych bakłażanach, cukinii oraz aromatycznej papryce. Warzywa często serwuje się w towarzystwie smacznej kaszy oraz zdrowej, wielobarwnej sałatki! Mniam!
— 25 marca, 2020